Καλάθι

🎁 Δώρο μάσκα ομορφιάς με κάθε αγορά άνω των 50,00€.

Sheetmasks -8 λάθη που κάνουμε

μσσκ

Οι μάσκες θεωρούνταν κάποτε μια απόλαυση ομορφιάς «ειδικής περίστασης» ή κάτι που θα εφαρμόζαμε περιστασιακά μετά το μπάνιο την Κυριακή το βράδυ ως ένα τρόπο για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Τώρα ακούμε για καθημερινή χρήση τους, όμως πόσο συχνά τις χρησιμοποιούμε πόσο τις αφήνουμε στο πρόσωπό μας, υπάρχει μια σύγχυση για τον τρόπο που λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. 

Και δικαιολογημένα γιατί είναι τόσες πολλές οι επιλογές σε μάσκες και δεν ισχύουν τα ίδια πράγματα για όλες. Διαφέρουν σε υλικό ( πηλό, ύφασμα, υγρογέλη, άργιλος) σε μίας ή πολλαπλών χρήσεων, wash off.  Οι υφασμάτινες μάσκες (sheetmasks) μιας χρήσης είναι οι πιο εύχρηστες και πιο συνηθισμένη μας επιλογή. 

Sheet masks - 8 συχνά λάθη και πως να τα αποφύγουμε

Sheet masks , είναι υφασμάτινες μάσκες μίας χρήσης , μπορεί να είναι ενυδατικές, απολεπιστικές, θρεπτικές, αντιγηραντικές κλπ. Μπορεί να είναι wash off- να χρειάζεται δηλαδή να ξεπλύνουμε το πρόσωπό μας με νερό μετά ή όχι . 

  1.  Καθημερινή χρήση.  Η απάντηση είναι συνήθως όχι.  Υπάρχουν μάσκες καθημερινής χρήσης και συνήθως βγαίνουν σε πολυσυσκευασίες. Η πλειοψηφία όμως των μασκών απαιτεί χρήση 1-3 φορές την εβδομάδα. Μάσκες όπως απολεπιστικές ή καθαρισμού θα φθείρουν το δέρμα μας αν χρησιμοποιηθούν καθημερινά. 
  2. Δε διαβάζουμε τα συστατικά.   Ενώ όταν αγοράζουμε κρέμες ή ορούς μελετάμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, στις μάσκες δεν κοιτάμε καν τα συστατικά ή τις οδηγίες. Τα συστατικά στις μάσκες είναι εξίσου σημαντικά όπως και στα υπόλοιπα skincare προϊόντα, μπορεί ένα συστατικό να  ευνοεί το δέρμα μας ιδιαίτερα  ή να έχουμε αλλεργία σε κάποιο άλλο. Έχουμε συμπυκνωμένη ποσότητα από τα συστατικά και αντίστοιχα αποτελέσματα. Πρέπει να ελέγχουμε κατά πόσο μπορούν να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα προϊόντα της ρουτίνας μας. Πχ μάσκα ρετινόλης μετά τον καθαρισμό με οξέα είναι πιθανό να ερεθίσει το δέρμα. 
  3. Τις αφήνουμε στο πρόσωπό μας για ώρα.  Η στιγμή που θα βάλουμε μια υφασμάτινη μάσκα είναι για τους περισσότερους από εμάς μια στιγμή χαλάρωσης και φροντίδας.  Το παρακάνουμε όμως με τη χαλάρωση και ξεχνάμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας για πολλή ώρα ή την αφήνουμε επίτηδες πιστεύοντας ότι επωφελούμαστε περισσότερο. Δεν πρέπει οι μάσκες να στεγνώνουν στο πρόσωπό μας εκτός αν αυτό αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης, άλλες μάσκες χρειάζονται 5 λεπτά για να δράσουν και άλλες 30, εξαρτάται από τα συστατικά τους. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες , οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να μένουν στο πρόσωπό μας συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 
  4. Πλένουμε ή σκουπίζουμε το πρόσωπό μας μετά τη χρήση τους.  Οι περισσότερες υφασμάτινες μάσκες δεν απαιτούν να πλυθούμε μετά τη χρήση τους. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις , θα αναφέρονται ως wash off masks ή θα το γράφει στις οδηγίες τους. Όταν πλένουμε ή σκουπίζουμε το πρόσωπό μας μετά από τη χρήση μιας μάσκας ενώ δεν χρειάζεται , ουσιαστικά χάνουμε τα περισσότερα από τα οφέλη της. 
  5. Τις χρησιμοποιούμε τη λάθος στιγμή. Οι απολεπιστικές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά τον καθαρισμό και πριν το τόνερ , οι ενυδατικές μετά τον καθαρισμό το τόνερ (και το serum) και πριν την ενυδατική μας κρέμα. Αν παραλείψουμε το προηγούμενο βήμα ουσιαστικά δεν έχουμε προετοιμάσει το δέρμα μας κατάλληλα ή αν τις χρησιμοποιήσουμε μετά την ενυδάτωση , δεν θα επωφεληθούμε και ενδέχεται να ζημιώσουμε το δέρμα μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ 
  6. Δεν προσέχουμε τις λεπτομέρειες. Κάποιες έχουν προστατευτικό φιλμ που πρέπει να αφαιρούμε, κάποιες έχουν διπλό περίβλημα κάτω από τα μάτια που πρέπει να προσαρμόζουμε, σε άλλες πρέπει να αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών. Οι λεπτομέρειες αυτές έχουν σχεδιαστεί για κάποιο λόγο  και ουσιαστικά κάνουν τη διαφορά, ας επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό  από αυτές. 
  7. Τις αποθηκεύουμε λάθος ή τις επαναχρησιμοποιούμε. Η αποθήκευση των μασκών θα πρέπει να είναι σε  δροσερό ξηρό περιβάλλον. Όι υψηλές θερμοκρασίες , η έκθεση στο ήλιο ενδέχεται να αλλιώσουν το προϊόν όπως άλλωστε ισχύει με σχεδόν όλα τα καλλυντικά. Αλλά αντίστοιχα και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν το δέρμα μας . Δεν διατηρούμε ανοιγμένες μάσκες στο ψυγείο για καιρό. Δεν επαναχρησιμοποιούμε μάσκες που προορίζονται για μια χρήση. 
  8. Παρατηρούμε το δέρμα μας. Αν έχουμε εξάρσεις, ερυθρότητα  κάποιο δερματικό θέμα, προσέχουμε τι μάσκα θα χρησιμοποιηθούμε. Παρατηρούμε τις ανάγκες μας και χρησιμοποιούμε την κατάλληλη για το δέρμα μας, μπορεί να αγαπάμε τις μάσκες καθαρισμού αλλά αν το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση πρέπει να το ακούσουμε. 
Μετάβαση στο περιεχόμενο