Καλάθι

🎁 Δώρο μάσκα ομορφιάς με κάθε αγορά άνω των 50,00€.

probiotics

Προβιοτικά: 5+1 λόγοι για να τα επιλέξεις

1ΤΡ1Τ

Σίγουρα τα έχεις ακούσει, αυτό που μπορεί να μην ξέρεις είναι ότι συμβάλλουν στην υγεία δέρματος με πολλαπλά οφέλη. Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες που ζουν κανονικά στο σώμα μας. Μπορεί τα βακτήρια να ακούγονται σαν κάτι κακό όμως τα προβιοτικά είναι τα καλά βακτήρια που βοηθούν να διατηρήσουμε το εσωτερικό μας μικροβίωμα ποικίλο και ισχυρό. Tα βιολογικα προβιοτικά  στην περιποίηση του δέρματος είναι ο νέος καλύτερος φίλος μας, και για αυτό υπάρχουν 6 διαφορετικοί λόγοι για να τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας. 

  1. Καταπολεμούν τους παράγοντες που  ερεθίζουν το δέρμα και δημιουργούν φλεγμονές.

    Μπορούν να καταπολεμήσουν ερεθιστικούς παράγοντες που προκαλούν ερυθρότητα ή φλεγμονή στο δέρμα. Η χρήση προβιοτικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος  εισάγει στο δέρμα τα καλά βακτήρια που χρειάζεται για να θωρακιστεί από εξωτερικούς παράγοντες. Μειώνει την ερυθρότητα και τις φλεγμονές και ενισχύει την άμυνα του δέρματος . Ένα ισχυρό μικροβίωμα του δέρματος μπορεί επίσης να κρατήσει το δέρμα σας ισορροπημένο, μειώνοντας τον κίνδυνο παθήσεων όπως η ροδόχρου ακμή ή το έκζεμα.
  2. Βοηθούν την ενυδάτωση και  ενισχύουν τον φραγμό υγρασίας του δέρματός μας. 

    Η σταθερότητα στο μικροβίωμα του δέρματός μας μέσω της χρήσης προβιοτικών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σημαίνει επίσης ότι το δέρμα μας θα είναι σε θέση να διατηρήσει την υγρασία καλύτερα από ό,τι συνήθως. Παρέχει δηλαδή ένα υγιές και σταθερό φράγμα υγρασίας, ώστε το δέρμα να ενυδατώνεται πιο εύκολα και να διατηρεί τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας για περισσότερο.

Προβιοτικά θα συναντήσεις σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος ως galactomyces και γαλακτοβάκιλλους (laktobakilus) και μάλιστα είναι από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά προβιοτικά. Παρακάτω θα βρεις προϊόντα με κύριο συστατικό τους τα προβιοτικά:

3.  Μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Δεδομένου ότι τα προβιοτικά συμβάλλουν σε ένα υγιές, ισορροπημένο μικροβίωμα στο δέρμα, λειτουργούν επίσης για να ελαχιστοποιήσουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που προκύπτουν από τη ηλικία.  Η αποκατάσταση της ισορροπίας του δέρματός βοηθάει στη βελτίωση της συνολικής ελαστικότητας. Αυτό το στοιχείο ελαστικότητας του δέρματος είναι το κλειδί για να διατηρείται το δέρμα νεανικό, λαμπερό και χωρίς ρυτίδες. Η προβιοτική φροντίδα του δέρματος έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ένα συστατικό που παράγει ο οργανισμός μας λιγότερο καθώς μεγαλώνουμε με συνέπεια το δέρμα μας να χάνει τη σφριγηλότητα του και λεπτές γραμμές και ρυτίδες να κάνουν την εμφάνιση τους. 

4.Ενδυναμώνουν την επιδερμίδα έναντι των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν στο δέρμα καθώς μειώνουν τις επιπτώσεις από εξωτερικούς παράγοντες.  Το δέρμα μας γίνεται πιο ισχυρό και επηρεάζεται λιγότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον ήλιο και τον αέρα.  Αυτοί οι παράγοντες επιδρούν αρνητικά στην υγεία , την υφή και φρεσκάδα του δέρματος.

Τα προβιοτικά θα τα βρεις και σε προϊόντα με kombucha. Η Kombucha προκύπτει από τη ζύμωση τσαγιού και είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές προβιοτικών 

5.  Εξισορροπούν το Ph του δέρματος.

 Τα προβιοτικά εξισορροπούν επίσης τα επίπεδα του pH,  αφήνοντας το δέρμα σας πιο δυνατό και υγιές. Καθώς το δέρμα  γερνά, το pH του γίνεται υψηλότερο και ως εκ τούτου μη ισορροπημένο. Αυτό συμβάλλει στη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και την απώλεια ελαστικότητας. Τα προβιοτικά βοηθούν στη μείωση των επιπέδων του pH και βελτιώνουν την συνολική υγεία του δέρματος.  Ένα ακόμη πλεονέκτημα σε αυτό είναι ότι όλα τα  υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης του δέρματος λειτουργούν καλύτερα σε ένα δέρμα με ισορροπημένο ph, πράγμα που σημαίνει περισσότερη υγρασία από τις ενυδατικές κρέμες και καλύτερα αποτελέσματα από τους ορούς και τα καθαριστικά!

6. Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός , μπορούμε να βρούμε ένα προβιοτικό που θα λειτουργήσει για εμάς. Τα προβιοτικά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν οφέλη ενυδάτωσης και αντιγήρανσης χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα. Από το ξηρό δέρμα έως το λιπαρό και το ευαίσθητο έως το δέρμα με τάση  για ακμή, τα προβιοτικά θα λειτουργήσουν για το ωφελήσουν.  Bonus :Ειδικά το δέρμα με τάση ακμής θα κερδίσει μια ασπίδα προστασίας.  Όσοι έχουν παλέψει με την ακμή που προκαλείται από κακά βακτήρια μπορεί να φοβούνται τα προβιοτικά, αλλά η προβιοτική περιποίηση του δέρματος γεμίζει το δέρμα  με όλα τα καλά βακτήρια που χρειάζεται για να ενισχύσει την άμυνα του. 

Το συναντάμε ως bifida ή bifidus και είναι ένα καλό βάκτηριο που ανήκει στην κατηγορία των προβιοτικών. Δες παρακάτω προϊόντα με bifida:

Προϊόντα περιποίησης του δέρματος περιέχουν προβιοτικά είτε ως galactomyces, λακτοβάκιλλους , kombucha ή bifida για να ενισχύσουν την ενυδατική και αντιγηραντική τους δράση. Η συστηματική τους χρήση βελτιώνει την υγεία και εμφάνιση του δέρματος.  Τα προβιοτικά είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα  και για το ευαίσθητο δέρμα και το δέρμα που είναι επιρρεπές σε φλεγμονές και εξάρσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο