Καλάθι

🎁 Δώρο μάσκα ομορφιάς με κάθε αγορά άνω των 50,00€.

Περιεχόμενα

alcohol-free

Χωρίς αλκοόλ

Τα συστατικά του αλκοόλ είναι διαδεδομένα στο χώρο των καλλυντικών και οι αλκοόλες ως επί το πλείστον δεν είναι καθόλου προβληματικές.

 Ωστόσο, ένας τύπος αλκοόλης, οι απλές αλκοόλες μπορούν να στεγνώσουν αρκετά το δέρμα, επειδή εξατμίζονται πολύ γρήγορα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτές οι αλκοόλες δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται μόνες τους στο δέρμα σας, αλλά σε συνδυασμό με άλλα καλλυντικά συστατικά, συνήθως δεν αποτελούν πρόβλημα. Ωστόσο, για ορισμένα άτομα με ευαίσθητο δέρμα η αποφυγή προϊόντων με αυτές τις απλές αλκοόλες μπορεί να είναι ευεργετική. Αν έχετε διαπιστώσει ότι το δέρμα σας αντιδρά στα καλλυντικά με αλκοόλ, τότε μπορείτε να τα αποφύγετε αναζητώντας προϊόντα περιποίησης προσώπου alcohol-free  εδώ.

Ένα προϊόν χαρακτηρίζεται χωρίς αλκοόλ εάν δεν περιέχει κανένα από τα ακόλουθα :

 • SD Alcohol
 • Alcohol Denat
 • Isopropyl Alcohol
 • Αλκοόλ
eu allergen free

Χωρίς αλλεργιογόνα συστατικά

Η Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕ για την Ασφάλεια των Καταναλωτών εντόπισε και καθιέρωσε 26 συστατικά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊοντα και είναι πιθανά αλλεργιογόνα (πιθανά να προκαλέσουν αλλεργίες στο δέρμα).

Συμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ οι κατασκευάστριες εταιρείες καλλυντικών υποχρεούνται να αναφέρουν στην ετικέτα του προϊόντος τα συστατικά αυτά εφόσον η συγκέντρωση τους υπερβαίνει το 0,01%.

Μπορείτε να δείτε τα EU-Allergen free καλλυντικά  εδώ. Τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν κάνενα απο τα  παρακάτω 26 προσδιορισμένα συστατικά (συνθετικά ή φυσικά).

ΟνομασίαΣύστασηΣυνήθης προέλευση
Alpha-Isomethyl iononeΣυνθετικό 
Amyl cinnamalΣυνθετικό 
Amylcinnamyl alcoholΣυνθετικό 
Anise alcoholΣυνθετικό  ή φυσικόΜέλι, ντομάτα
Benzyl alcoholΣυνθετικό  ή φυσικόΓιασεμί , μηλο,  μπανάνα κλπ
Benzyl benzoateΣυνθετικό  ή φυσικόΓιασεμί , Tolu
Benzyl cinnamateΣυνθετικό  ή φυσικόTolu, Copahu
Benzyl salicylateΣυνθετικό  ή φυσικόπρόπολη
Butylphenyl methylpropionalΣυνθετικόN/A
CinnamalΣυνθετικό  ή φυσικόΚανέλα, πατσουλί κλπ
Cinnamyl alcoholΣυνθετικό  ή φυσικόHyacinth
CitralΣυνθετικό  ή φυσικόΕπερειδοειδή, μούρα κλπ
CitronellolΣυνθετικό  ή φυσικόΛεμόνοχορτο, τριαντάφυλλο κλπ
CoumarinΣυνθετικό  ή φυσικόWoodruff, Flouves, Sweet clover
EugenolΣυνθετικό  ή φυσικόΚανέλα Κεϋλάνης, βασιλικός κλπ
FarnesolΣυνθετικό  ή φυσικόΤριαντάφυλλο, lime κλπ
GeraniolΣυνθετικό  ή φυσικόΜανταρίνι , λεβάντα κλπ
Hexyl cinnamalΣυνθετικό 
HydroxycitronnellalΣυνθετικό 
3-cyclohexene carboxaldehydeΣυνθετικό 
IsoeugenolΣυνθετικό  ή φυσικόΣιτρονέλα
LimoneneΣυνθετικό  ή φυσικόΛεμόνι, πορτοκάλι κλπ
LinaloolΣυνθετικό  ή φυσικόΘυμάρι , λεβάντα , μύρτιλο κλπ
Methyl 2-octynoateΣυνθετικόN/A
Evernia prunastri (Oak moss)ΦυσικόΒελανιδιά
Evernia furfuracea (Tree Moss)Φυσικό 

Είναι πιθανόν τα καλλυντικά να περιέχουν ένα από τα 26 συστατικά χωρίς να εμφανίζεται στη λίστα συστατικών, επειδή δεν καλύπτει το όριο συγκέντρωσης  πάνω από 0.01%  και ο κατασκευαστής εχει επιλέξει να μην το αναφέρει από την στιγμή που δεν υποχρεούται.

Σημείωση: Η ετικέτα EU Allergen Free δεν είναι εξατομικευμένη για τις αλλεργίες που μπορεί να έχετε και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.

paraben-free

Χωρίς parabens

Τα parabens είναι μια μεγάλη ομάδα χημικών συντηρητικών. Χρησιμοποιούνται διότι αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροοργανισμών και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των καλλυντικών.

Tα τελευταία χρόνια γίνεται συζήτηση  για το εάν μικρές ποσότητες από parabens  απορροφούνται απο τον οργανισμό και τον επηρεάζουν αρνητικά. Η  Επιστημονική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει επιβεβαιώσει το παραπάνω και επιτρέπει τη χρήση parabens  από 0,19%  έως και 0,8% στα καλλυντικά σκευάσματα. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια της υγείας σας λόγω των parabens, μη διστάσετε να τα αποφύγετε επιλέγοντας προϊόντα περιποίησης paraben free εδώ. Εάν όχι, μην ανησυχείτε γι ‘αυτά διότι ακολουθούν πλήρως όλους τους κανονισμούς ασφαλείας!

Ένα προϊόν χαρακτηρίζεται paraben-free εάν δεν περιέχει κανένα από τα ακόλουθα:

 • Sodium Isobutylparaben
 • Sodium Ethylparaben
 • Sodium Butylparaben
 • Propylparaben
 • Isopropylparaben
 • Isobutylparaben
 • Sodium Propylparaben
 • Butylparaben
 • Ethylparaben
 • Sodium Methylparaben
 • Methylparaben
SILICONE-free

Χωρίς σιλικόνες

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν περιποίησης ή μακιγιάζ που έκανε το δέρμα σας να φαίνεται και να το αισθάνεστε πιο απαλό προσωρινά, τότε πιθανότατα περιείχε σιλικόνη.

Είναι μια δημοφιλής κατηγορία συστατικών που βρίσκονται στα καλλυντικά λόγω των λείων, εξομαλυντικών και εύχρηστων ιδιοτήτων τους, που βοηθούν στη δημιουργία ενός τεχνητού στρώματος / φράγματος πάνω από το δέρμα ή τα μαλλιά.Για τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούνται ευρέως, αποφεύγονται επίσης. Έχουν γίνει αναφορές  ότι οι σιλικόνες προκαλούν αίσθημα αδυναμίας αναπνοής του δέρματος και συσσώρευση συστατικών που δύσκολα ξεπλένονται. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί αυτή η αίσθηση και αποφεύγουν τα καλλυντικά με σιλικόνες.Εάν είχατε κακές εμπειρίες στο παρελθόν με καλλυντικά που περιείχαν σιλικόνες,τότε μπορείτε να τις αποφύγετε επιλέγοντας προϊόντα  Silicone-free εδώ

Η κατάταξη Siliconefree περιλαμβάνει μόνο τα πιο συνηθισμένα συστατικά σιλικόνης.

Αυτά είναι : Amodimethicone, Behenoxy Dimethicone, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Cetearyl Methicone, Cetyl Dimethicone, Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Dimethiconol, Methicone, Phenyl Trimethicone, Phenyl Trimethicone, Stearethethyl Dimicone.

Σημείωση: Στην παραπάνω λίστα περιλαμβάνεται μέρος της κατηγορίας συστατικών σιλικόνης και όχι όλα τα συστατικά σιλικόνης που ενδέχεται να βρίσκονται στα καλλυντικά προϊόντα.

sls-free icon

Χωρίς sulfates (θειικά άλατα)

Τα θειικά άλατα είναι μια μεγάλη ομάδα συστατικών που δρουν ως καθαριστικά στα καλλυντικά. Συμβάλλουν στην απομάκρυνση υπολειμμάτων από το δέρμα και τα μαλλιά σας, κάνοντας τα υπολείμματα από ρύπους και μακιγιάζ πιο μαλακά ώστε το νερό να τα απομακρύνει με ευκολία.

Ωστόσο, ορισμένα θειικά άλατα  είναι τόσο καλά στη δουλειά τους και μπορεί να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του δέρματoς που το διατηρούν ενυδατωμένο και προστατευμένο με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε ακραίες περιπτώσεις σε ξηρότητα και ερεθισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα θειικά άλατα, ωστόσο αν δείτε ότι το δέρμα σας αντιδρά αρνητικά σε αυτά θα πρέπει να τα αποφύγετε, αναζητώντας Sulfate-free προϊόντα εδώ

Ένα προϊόν δεν περιέχει θειικά άλατα εάν δεν περιέχει κανένα από τα ακόλουθα:

 • TEA-Dodecylbenzenesulfonate
 • Ammonium Laureth Sulfate
 • Sodium Lauryl Sulfate
 • PEG-15 Cocamine
 • Sodium Laureth Sulfate
 • Sodium Cocoyl Sarcosinate
 • Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
 • Dioctyl Sodium Sulfosuccinate
 • Ammonium Xylenesulfonate
 • Ammonium Lauryl Sulfate
 • Sodium Xylenesulfonate
 • Sodium Myreth Sulfate
 • Sodium Lauryl Sulfoacetate
vegan-product

Vegan

Τα Vegan προϊόντα περιποίησης και φροντίδας του δέρματος δεν περιέχουν κανένα συστατικό που προέρχεται από ζώα. Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζεται από φυτά και μέταλλα καθώς και από ασφαλή συνθετικά συστατικά. Tα ζωικής προέλευσης προϊόντα που χρησιμοποιούνται συνήθως στα καλλυντικά είναι τα κάτωθι:

AlllantoinCarmineKeratin
AlbuminCollagenLanolin
Alpha-Hydroxy AcidsCysteineSnail extract
BeeswaxElastinSqualene
Bee PollenFish scales / GuanineTallow
BiotinGlycerinWax

Ένα προϊόν είναι vegan εφόσον δεν περιέχει κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης είτε αναφέρεται στη παραπάνω λίστα είτε όχι. Η κατάταξη vegan γίνεται εφόσον το προϊόν έχει χαρακτηριστεί ως vegan από διεθνείς οργανισμούς όπως PETA ή Vegan Society και από την κατασκευάστρια εταιρεία καλλυντικών.

Εάν ενδιαφέρεστε για vegan προϊόντα θα τα βρείτε εδώ

cruelty-free

Cruelty free

Τα cruelty free προϊόντα ανήκουν σε brands που επιλέγουν όλα τους τα προϊόντα να μην συμμετέχουν σε δοκιμές σε ζώα. Τα brands αυτά είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα για την πρακτική τους αυτή από έναν τουλάχιστον από τους παρακάτω οργανισμους:

 • Leaping Bunny (ΗΠΑ & Διεθνής)
 • Beauty without bunnies (PETA- Διεθνής)
 • Υποστηρικτές για τα δικαιώματα των ζώων της Κορέας (KARA)
 • Ιαπωνική ένωση για τα δικαιώματα των ζώων (JAVA)

Έαν ενδιαφέρεστε για cruelty free προϊόντα θα τα βρείτε εδώ 

 
Μετάβαση στο περιεχόμενο