Καλάθι

🎁 Δώρο μάσκα ομορφιάς με κάθε αγορά άνω των 50,00€.

Konjac sponge, ένα φυσικό σφουγγάρι από την Κορέα

Το σφουγγάρι από φυσικό konjac έχει κερδίσει τους Κορεάτες και τον υπόλοιπο κόσμο παγκοσμίως γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο απολέπισης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να τις τραυματίσει εν αντιθέσει με τις λούφες και γάντια απολέπισης.

Τι είναι όμως το konjac?

Το konjac είναι ένα μοναδικό φυτό το οποίο αναφέρεται και ως Glucomannan. Φύεται στην Ασία και έχει εδώδιμη ρίζα.
Στην Ιαπωνία και στην Κίνα χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.
Στην Κορέα η ρίζα του χρησιμοποιείται ως αξεσουάρ απολέπισης και στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται ως χρωστικό στις τεχνικές παρασκευής χαρτιού. 

konjac plant

Το σφουγγαράκι Konjac προσφέρει έναν φυσικό τρόπο απολέπισης απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, αποκαλύπτοντας ένα πιο λαμπερό δέρμα. 
Τα ευρήματα σχετικά με την αποστελεσματικότητά του είναι περιορισμένα, ωστόσο μια μελέτη του 2013 (The Use of Konjac Glucomannan Hydrolysates (GMH) to Improve the Health of the Skin and Reduce Acne Vulgaris) στο American Journal of Dermatology and Venereology  αποκαλύπτει ότι το σφουγγάρι konjac μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής ως τοπικό θεραπευτικό προϊόν.

Ποια είναι τα οφέλη του σφουγγαριού Konjac;

Το σφουγγάρι από φυτό konjac είναι ιδιαιτέρως απαλό και συνιστάται συχνά σε λιπαρά και με τάση ακμής δέρματα για καθαρισμό των πόρων που συνήθως μπλοκάρουν λόγω της υπερπαραγωγής σμήγματος. 

Πολύ συχνά χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και για την αφαίρεση του μακιγιάζ. 

Αν και το σφουγγάρι konjac είναι απίστευτα απαλό κάποιοι δερματολόγοι συνιστούν στα πολύ ευαίσθητα δέρματα την χημική απολέπιση με AHA, που είναι πιο ανεκτή. Δες περισσότερα για τα AHA στο άρθρο μας “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ΑΗΑ”

Yπάρχουν διάφοροι τύποι σφουγγαριών konjac;

Όλα τα σφουγγάρια που αναφέρονται ως konjac περιέχουν το φυτό konjac, αυτό που τα διαφοροποιεί είναι τα επιπρόσθετα συστατικά που δίνουν και την ποικιλία χρωμάτων. 

Για παράδειγμα, τo ανθρακί σφουγγάρι konjac περιέχει ενεργό άνθρακα, το ροζ συχνά περιέχει ροζ άργιλο και το κόκκινο ηφαιστιογενές πέτρωμα scoria. 

  • Το βασικό σφουγγάρι konjac χωρίς επιπρόσθετα συστατικά είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει κάτι απαλό χωρίς ιδαίτερη τριβή.
  • Το σφουγγάρι konjac με ενεργό άνθρακα είναι ιδανικό για την ακμή. Ο ενεργός άνθρακας αποτοξινώνει και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες.
  • Το σφουγγάρι με ροζ άργιλο είναι ιδανικό για ένα πιο νεανικό δέρμα. 
  • Το σφουγγάρι konjac με ηφαιστιογενές scoria (ένα πέτρωμα που δημιουργείται από το μάγμα κατα την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί jeju της κορέας και είναι αντιβακτηριακό και πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία) είναι ιδανικό για λιπαρά, προβληματικά και κουρασμένα δέρματα. 
σφουγγάρι purito konjac

Πως χρησιμοποιείται το σφουγγάρι konjac;

  1. Αρχικά βυθίζετε το σφουγγάρι σε χλιαρό νερό για να μαλακώσει και να απλωθεί.
  2. Μόλις απλωθεί στο κανονικό του μέγεθος μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. 
  3. Κάντε κυκλικές κινήσεις σαν να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο σας.
  4. Ξεκινήστε από την μέση του προσώπου με κινήσεις προς τις άκρες. 

Δείτε τα σφουγγάρια konjac της Purito

100% vegan, cruelty free, ιδανικά για όλους τους τύπους δέρματος.
Μετάβαση στο περιεχόμενο